logo-mini
Новости

шести ден – кратово – малински фото фестивал 2018

Како последен од прогрмата шестиот ден од фестивалот се одржа во општина Кратово. Поради автентичноста на градот Кратово беше организирано фото сафари за присутните гости на фестивалот каде што имаа прилика и малко подобро да го спознаат самото место од мештаните. Во Музеј на Општина Кратово своја самостојна изложба на фотографии имаште Ивона Кочов од […]

Повеќе

свечено отворање – коритон 2017

На 23 декември 2017 година во 12:00 часот во Градскиот музеј на град Кратово, Кратово беше отворена изложбата Коритон 2017 во организација на фото клуб Куманово. Изложбата Коритон 2017 се состоеше од две теми: слободна и Кратово и Кратовчани. Коритон 2017 беше под покровителство на меѓународната фотографска организација IAAP и на Националната фото унија на […]

Повеќе

меѓународна изложба – коритон 2017

Повеќе

свечено отворање – фото приказна 2015

Во НУЦК “Трајко Прокопиев” Куманово, на 15 април беше отворена прва по ред меѓународна изложба на уметничка фотографија “Photo Story 2015” односно “Фото Приказна 2015”, организирана од страна на Фото клуб Куманово. Photo Story 2015 година успеа да добие покровителство од повеќето светски фотографски организации, меѓукои ПСА, ИААП, УПИ и ИСФ. А патронатите, односно покровителствата претставуваат вистинско […]

Повеќе

клупска изложба на фото клуб куманово во војниц, полска

Успешната соработка на Фото клуб Куманово со ФЗ Војниц – ФОТУМ од Полска резултираше со отварањето на клупската изложба на ФК Куманово во Војниц, Полска. Изложбата претставуваше избор од 40 фотографии од творештвото на членовите на ФК Куманово: Владимир Јовановски, Анита Станишковска, Душко Јовановски, Александар Драгишевски, Дарио Королија, Фросина Јовановска, Драгана Спасовска, Филип Јаневиќ, Софија […]

Повеќе

свечено отворање – жените и фотографијата 2018

Изложбата на уметничката фотографија “Жените и фотографијата” беше отворена во изложбениот салон на Центарот за култура “Трајко Прокопиев” во Куманово, координирана и организирана од Фото Клуб Куманово. Минатогодишната клупска изложба прерасна во национална изложба. Во клубот се наоѓаат познати автори од Македонија и пошироко, кои за релативно краток временски период можеа да донесат бројни награди […]

Повеќе

меѓуклупска изложба – жените и фотографијата 2018

Во чест на Интернационалниот ден на жената, 8-ми Март, и оваа 2018 година фото клубот Куманово по петто, јубилејно издание, ја организира изложбата на уметнички фотографии „Жените и фотографијата 2018“. Затоа ги охрабруваме сите љубителки на фотографијата и заинтересирани учеснички, без разлика дали се самостојни авторки или членови на фото клуб, да ги прикачат своите фотографии […]

Повеќе

свечено отворање – жените и фотографијата 2017

Фото клуб Куманово, веќе 4-та година по ред се најде во улога на организатор на меѓуклупската изложба на уметничка фотографија насловена како “Жените и фотографијата”. Повикот за учество на изложбата беше упатен до сите фотографски клубови ширум Република Македонија. На повикот се пријавија над 30 фотографки и беа разгледани над 200 фотографии. Раководејќи се со […]

Повеќе

фото школа 2018 – 2019

Фото клубот Куманово по петти пат организира бесплатна школа за уметничка фотографија во која учество може да земат сите заинтересирани граѓани. Фото школата ќе биде поделена на два дела: А) Историјата, техничките и уметничките сегменти на фотографијата. Б) Дигитална обработка на фотографијата. За време на фото школата ќе бидат ораганизирани повеќе фото-сафари во Куманово и […]

Повеќе

марина крсиќ освои златен медал

На циркуларната изложба за уметничка фотографија Shadow Hunter Circuit 2018, организирана од стана на Фото Клуб Infinity – Добој, Босна и Херцеговина, Фотографска агенција Лумиер – Крагујевац, Србија и Фото Клуб Крк – Крк, Хрватска, претседателот на клубот освои ПСА златен медал за фотографијата “3 Windows” на тема Архитектура во Крагујевац. На изложбата беа регистирани […]

Повеќе