logo-mini

втор ден – штип – малински фото фестивал 2018

Сподели

втор ден – штип – малински фото фестивал 2018

Во Уметничка Галерија “Безистен” Штип се отвори самостојната изложба на фотографии на Коста Дупчинов од Битола во склоп на Малински фото Фестивал.

На изложбата авторт се претстави со около 20 фотографии од досегашното негово творештво.

Инаку, Коста Дупчинов е реномиран фотограф од Македонија каде што има учествувано на повеќ од 50 изложби каде што има освоено околу 20 награди и признанија. Неговата фотографија, трета година по ред е дел од колекцијата која ја претставува Македонија на ФИАП – Светскиот куп на фотографија.