logo-mini

Моето семејство во Кина

Сподели

Моето семејство во Кина

Од 8 до 12 ноември во Лишу, Кина се одржа фотографскиот фестивал Лишу. На настанот учество зедоа 5021 фотограф од 108 држави, 153 институции и 122 колеџи и универзитети.

Фестивалот вклучуваше интернационални семинари, тематски изложби, изложби на фотографска опрема, саем на културен туризам и други настани.

Целта на фестивалот беше да се промовира и зачува академската заедница, интернационализмот, колективната акција и глобалната свесност.

Во рамките на фестивалот беше отворена изложбата „Јас и мојата фамилија“, во која што свое излагање со колекција фотографии имаше членот на фото клуб „Куманово“, Владимир Јовановски.

Во продолжение дел од атмосферата на изложбата: