logo-mini

прв ден – крива паланка – малински фото фестивал 2018

Сподели

прв ден – крива паланка – малински фото фестивал 2018

Во ЛУ Градски Музеј Крива Паланка се отвори Клупската изложба на Фото клуб Куманово – ТУМБА. Оваа изложба беше прва во низата од богатата програма на фестивалот.

На изложбата беа изложени около 40 фотографии од членовите на Фото клуб Куманово. Изложбата имаше слободна тематика каде што авторите на клубот се претставиа со нивното актуелно творештво.

Изложбата беше отворена од страна на претседателот на клубот Марина Крстиќ како и од страна на директорот на музејот Драган Величковски.

Клупската изложба ТУМБА веќе петта година по ред се одржува во склоп на Малински фото фестивал и веќе има стекнато добро реноме кај македонската публика која доаѓа во голем број.