logo-mini

Предавање на тема „Жената во уметноста – денес“

Сподели

Предавање на тема „Жената во уметноста – денес“

Со задоволство ве покануваме на нашето претстојно предавање на тема „Жената во уметноста – денес“. Предавањето ќе се одржи на 20.02.2023 во 13 часот на локација ООУ „Кочо Рацин“ – Куманово.

Низ историјата, придонесите на жените во уметноста биле занемарени или потценети. Сепак, денес, жените уметнички даваат значителен придонес во областа на уметноста и го предизвикуваат традиционалниот уметнички свет. Во ова предавање ќе ја истражиме историјата на жените во уметноста, моменталната состојба на учеството на жените во светот на уметноста и иднината на женските улоги во уметноста.

Предавањето е отворено за сите уметнички ентузијасти, студенти и професионалци заинтересирани да ја истражат променливата улога на жената во уметноста. Со нетрпение очекуваме да ве видиме таму и да се вклучиме во дискусија која предизвикува размислување.