logo-mini

Реализиран проектот Фото Работилници заедно со граѓанскиот центар АктивУм

Сподели

Реализиран проектот Фото Работилници заедно со граѓанскиот центар АктивУм

Во серија од пет работилници, дваесетина граѓани на Куманово имаа можност да се запознаат со основите на уличната фотографија и преку практична работа – фотографирање на терен да ги усовршат своите фотографски вештини и амбиции. Учесниците со своите фотографии ќе ги искористат за учество во фото конкурсот и изложбата кои ќе се одржат во октомври, а кои ќе имаат за цел да го документираат и слават културното и духовно наследство на Куманово кое што ова година слави 500 години од своето постоење.

Фото работилниците беа одржани во соработка со граѓанскиот центар АктивУм и НУЦК Трајко Прокопиев – Куманово, а во рамки на проектот #КултураЗаКуманово #КумановоЗаКултура. Проектот е дел од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) кој е финансиран од Европската Унија, а го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), а дел кофинасира и Општина Куманово.