logo-mini

самостојна изложба – гарик аванесиан

Сподели

самостојна изложба – гарик аванесиан

Во  Локалната установа Градски музеј од Крива Паланка годинава беше отворена изложбата на фотографии на чешкиот фотограф Гарик Аванесиан. На изложбата беа претставени 70 дела од овој истакнат чешки фотограф. Изложбата е резултат на добрата соработка која ЛУ Градски музеј во Крива Паланка  ја има со фото клубот  Куманово, при што во изминатите неколку години се органзирани изложби на значајни светски фотографи токму во овој град .Делата се изработени во изминатите десетина години, и опфаќаат различни теми и опуси, како што се лица, протрети, социјални теми, живот и актови.Гарик Аванесиан е роден 1959 година во Баку, Казакстан. Живеел во Казакстан, Работел во Москсва, а од 1995 година живее и работи во Прага.