logo-mini

Трансфер на културни вредности преку фотографија

Сподели

Трансфер на културни вредности преку фотографија

На 15 септември (четврток) 2022 година во 19 часот, во просториите на Фото клуб Куманово ќе биде отворена изложбата „Трансфер на културни вредности преку фотографија“. Целта на изложбата е да ги претстави историските и културни вредности на Балканот, искажани преку моќта на фотографијата. Изложбата во Куманово претставува дел од 5 изложби, кои освен во Македонија, ќе се одржат во Турција (2), Србија и Албанија. Проектот е финансирана од страна на Европската Унија и Регионалната мрежа за културни различности. Од членовите на Фото клуб Куманово, свои фотографии ќе изложат Марина Атанасовиќ, Жаклина Стевановска, Александар Драгишевски, Викторија Петрушевиќ, Сандра Трајковска, Ивана Кузмановска и Душко Јовановски.