logo-mini

трет ден – крива паланка – малински фото фестивал 2019

Сподели

трет ден – крива паланка – малински фото фестивал 2019

Последниот ден, во недела на 26 мај, Фестивалот продолжи со утринско фото сафари во Крива Паланка, во околината на манастирот Св. Јоаким Осоговски. По завршувањето на сафарито, во 12:00 часот, фестивалот продолжи во Музејот на град Крива Паланка со отварањето на изложбата на фотографии од македонските автори кои ќе бидат застапени во книгата „За македонцката фотографија“. Финалето на „Малински“ се случи со самостојната изложба на авторот Божидар Барлакоски од Прилеп во Домот на култура во Крива Паланка (12:30 часот).