logo-mini

Сподели

Успешно завршена изложбата Коритон

Во ноември 2018 година во организација на Фото клуб „Куманово“ успешно беше завршена изложбата посветена на градот Кратово – „Коритон 2018“. На изложбата учество зедоа 830 фотографи од 72 држави од светот што ја прави „Коритон“ изложба со најголем број на учесници во Р Македонија. Сето тоа говори за сериозната задача пред која се најдоа членовите на жири-комисијата при оценувањето и доделувањето на наградите. Членовите на Фото клуб „Куманово“ постигнаа одлични резултати на „Коритон 2018“ и тоа:

  • Викторија Златковиќ освои златен медал за фотографијата „Neighbourhood“ (тема Кратово и кратовчани);
  • Владимир Јовановски освои две награди: сребрен IAAP медал за фотографијата „One“ (тема Кратово и кратовчани) и IAAP диплома за фотографијата „Wish“ (тема Слободна);
  • Александар Стојчевски освои IAAP диплома за фотографијата  „Chase“ (тема Кратово и кратовчани);
  • Наум Цветковски освои IAAP диплома за фотографијата „Old man“ (тема Кратово и кратовчани);
  • Мила Златковска освои IAAP диплома за фотографијата „Mixture all the feels“ (тема Слободна).

Отварањето на изложбата е предвидено за средината на месец декември.

Во продолжение избор од наградените фотографии.