logo-mini
Новости
  All posts by Dario

шести ден – кратово – малински фото фестивал 2018

Како последен од прогрмата шестиот ден од фестивалот се одржа во општина Кратово. Поради автентичноста на градот Кратово беше организирано фото сафари за присутните гости на фестивалот каде што имаа прилика и малко подобро да го спознаат самото место од мештаните. Во Музеј на Општина Кратово своја самостојна изложба на фотографии имаште Ивона Кочов од […]

Повеќе

петти ден – куманово – малински фото фестивал 2018

Вториот ден, а петти по ред од програмата на фестивалот, во Куманово се отворија повеќе изложби на фотографии во текот на целиот ден. Во НУЦК “Трајко Прокопиев “ како прва беше отворена меѓуклупската изложба “КРУГ 2018” во која што се натпреватуваа авторите на ФК Куманово од Куманово и Фото Група “ФОР МАТ”  од Чачак, Србија. […]

Повеќе

свечено отворање на петти јубилеен – малински фото фестивал 2018

Оваа година “Малински Фото фестивал” се одржа по петти пат и симболично во пет општини во Македонија. На наше големо задоволство фестивалот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија, како и од локалните самоуправи на Куманово, Крива Паланка, Кратово, Штип и Свети Николе. Фестивалот започна на 21 мај во Крива Паланка а заврши […]

Повеќе

свечено отворање – жените и фотографијата 2017

Фото клуб Куманово, веќе 4-та година по ред се најде во улога на организатор на меѓуклупската изложба на уметничка фотографија насловена како “Жените и фотографијата”. Повикот за учество на изложбата беше упатен до сите фотографски клубови ширум Република Македонија. На повикот се пријавија над 30 фотографки и беа разгледани над 200 фотографии. Раководејќи се со […]

Повеќе

марина крсиќ освои златен медал

На циркуларната изложба за уметничка фотографија Shadow Hunter Circuit 2018, организирана од стана на Фото Клуб Infinity – Добој, Босна и Херцеговина, Фотографска агенција Лумиер – Крагујевац, Србија и Фото Клуб Крк – Крк, Хрватска, претседателот на клубот освои ПСА златен медал за фотографијата “3 Windows” на тема Архитектура во Крагујевац. На изложбата беа регистирани […]

Повеќе

награди како признание за успехот на членовите на фк куманово

Творештвото на членовите на ФК Куманово секогаш резултира со освојување на награди и признанија како потврда за квалитетот, умешноста и креативноста во областа на уметничката фотографија. Како и до сега, фотографите од нашиот клуб на изложбите во и надвор од државата му донесоа на клубот многу медали и дипломи за своите дела.  На меѓународната изложба […]

Повеќе

продолжуваме со успеси

Фото клуб Куманово продолжува со своите творечки, излагачки и едукативни активности во областа на фотографијата. Членовите на Фото клуб Куманово ги излагаа своите фотографии на изложби во Србија, Босна и Херцеговина ,Хрватска, Луксембург и Украина. Како најуспешен автор изминатиот месец се покажа Марина Крстиќ која успеа да освои дури две награди на меѓународни изложби на […]

Повеќе

нижеме успеси

Фото клуб “Куманово” и во 2015 година има за цел да ја продолжи традицијата на организирање на изложби на уметничка фотографија. Членовите на фото клуб “Куманово“ од почетокот на годинатa, освоија бројни награди на државно и меѓународно ниво. Клубот и оваа година не се поштеди со освојување на награди и признанија за своите творења. Владимир Јовановски […]

Повеќе

самостојна изложба – гарик аванесиан

Во  Локалната установа Градски музеј од Крива Паланка годинава беше отворена изложбата на фотографии на чешкиот фотограф Гарик Аванесиан. На изложбата беа претставени 70 дела од овој истакнат чешки фотограф. Изложбата е резултат на добрата соработка која ЛУ Градски музеј во Крива Паланка  ја има со фото клубот  Куманово, при што во изминатите неколку години се органзирани изложби на значајни […]

Повеќе

успешна 2014 година

Фото клуб Куманово изминатата 2014-та ја бележи како доста успешна година, не само на полето на уметничката фотографија, туку воопшто и за сите резултатите кои беа плод на активности на членовите на клубот. Трудот и креативноста на членовите на клубот резултираше со организирање на повеќе изложби и активности кои придонесоа за зголемување за реномето на клубот. […]

Повеќе