logo-mini
Новости
  Category Archives for Архива

Жените и фотографијата 2020

Избор фотографии од изложбата Жените и фотографијата 2020

Повеќе

божидар барлакоски

Божидар Барлакоски е роден 1984 година во Прилеп. Неговата пасија за фотографијата трае веќе седум години. Тој е член на Фото-кино клубот „Прилеп“. Резултат на досегашната љубов кон фотографијата се повеќе од дваесет и пет меѓународни награди за фотографија, меѓу кои, бронзен медал за фотожурнализам од Toronto Camera Club; PSA сребрен медал за фотографија во […]

Повеќе

кочо рацин – крсте мисирков

Повеќе

игра 2019

DBW_Scan KbDia_002 001hdr
Повеќе

тумба 2019

Повеќе

Круг 2019

Повеќе

жаклина стефановска

Жаклина Стефановска е родена во Куманово 1974 година, каде го завршува основното и средно образование. Дипломира на групата социјална работа и социјална политика на Филозофскиот факултет во Скопје, каде и магистрира во 2012 година. Работи во фамилијарното фото студио во Куманово – „Венцо дигитал“, па од таму поттикот и мотивацијата да заврши курс по уметничка […]

Повеќе

јан вало

Јан Вало е роден во 1964 година, во Кишач, мало село во близина на Нови Сад. По завршувањето на основното училиште, Вало го продолжил своето образование во Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Нови Сад – електротехничка насока. Понатамошното високообразовно школување го прекинал поради материјални (финансиски) потешкотии. Неговата љубов спрема фотографијата датира уште од времето […]

Повеќе

владимир јовановски

Повеќе

марина крстиќ

Марина Крстиќ родена во Куманово 1982 година. По завршувањето на Филозофскиот факултет, отсек класични студии, почнува да работи како наставник во основните локални училишта, во кои предава класична култура во европската цивилизација. Уште од рани детски години е внесена во светот на уметноста, преку посети на бројни културни манифестации и евенти. Така домашното влијание стихијно […]

Повеќе