logo-mini
Новости
  Category Archives for Клупски

Жените и фотографијата 2020

Избор фотографии од изложбата Жените и фотографијата 2020

Повеќе

кочо рацин – крсте мисирков

Повеќе

тумба 2019

Повеќе

тумба 2018

Повеќе

фк куманово клупска изложба

Повеќе

кочо рацин

Повеќе

фотум – војниц

Фотографското здружение Фотум од Војцин (Полска) е составено од група на фотографи чии што главни активности се фокусирани на проучувањето и популаризацијата на уметничката фотографија. Почетоците на здружението датираат од Фотографската работилница која што била организирана во Центарот за култура во Војниц (Полска) во 2000 година. Од тогаш Фотум постојано организира фото школа за сите […]

Повеќе

уфкк бања лука

Универзитетскиот фото кино клуб Бања Лука (Република Српска, Босна и Херцеговина) е основан во 1977 година. Активностите на Универзитетскиот фото кино клуб Бања Лука се насочени кон популаризација на уметничката фотографија, со ставање посебен акцент на креативно-изложувачката фотографија. Овие активности се посебно интензивирани и изразени во последните 25 години. Првата група на активности се состои […]

Повеќе

тумба 2017

Повеќе

моф 2017

Фотографската асоцијација „Мерсин Олба“ е формирана на 17 март 2011 година, во градот Мерсин, Турција. Целта на оформување на ваков тип организација беше промоција на културните и уметнички моменти од самиот град. Водена од начелото за промоција и допринос пред се на квалитет, пријателство, љубов во Мерсин и околината, таа создава постојано нови генерации фотографи, […]

Повеќе