logo-mini
Новости
  Category Archives for Клупски

моф 2017

Фотографската асоцијација „Мерсин Олба“ е формирана на 17 март 2011 година, во градот Мерсин, Турција. Целта на оформување на ваков тип организација беше промоција на културните и уметнички моменти од самиот град. Водена од начелото за промоција и допринос пред се на квалитет, пријателство, љубов во Мерсин и околината, таа создава постојано нови генерации фотографи, […]

Повеќе

фкк битола

Повеќе

тумба 2016

Повеќе

клупска изложба на фото клуб куманово во војниц, полска

Успешната соработка на Фото клуб Куманово со ФЗ Војниц – ФОТУМ од Полска резултираше со отварањето на клупската изложба на ФК Куманово во Војниц, Полска. Изложбата претставуваше избор од 40 фотографии од творештвото на членовите на ФК Куманово: Владимир Јовановски, Анита Станишковска, Душко Јовановски, Александар Драгишевски, Дарио Королија, Фросина Јовановска, Драгана Спасовска, Филип Јаневиќ, Софија […]

Повеќе

жените и фотографијата 2014

Повеќе

клупска изложба – жените и фотографијата 2014

На 7ми март во изложбениот простор при Центарот за култура Трајко Прокопиев свечено се отвори првата клупска изложба „ЖЕНИТЕ И ФОТОГРАФИЈАТА“ што ја организира новоформираниот фото клуб Куманово. Иако млад, клубот во своите редови брои добро познати автори како во Македонија, така и пошироко, кои за релативно кратко време успеаја да го закитат Куманово со […]

Повеќе