logo-mini
Новости
  Category Archives for Малински Фестивал

свечено отворање на петти јубилеен – малински фото фестивал 2018

Оваа година “Малински Фото фестивал” се одржа по петти пат и симболично во пет општини во Македонија. На наше големо задоволство фестивалот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија, како и од локалните самоуправи на Куманово, Крива Паланка, Кратово, Штип и Свети Николе. Фестивалот започна на 21 мај во Крива Паланка а заврши […]

Повеќе

свечено отворање – малински фото фестивал 2017

Малински фото фестивал 2017 се одржа во два града Куманово и Кратово, со програма во три дена 9, 10 и 11 јуни 2017 година. На реперотоарот се најдоа изложби и проекции на уметнички фотографии кои се отвораа во текот на тритте дена на разни локации во градовите Куманово и Кратово. Фестивалот со свои излагања на […]

Повеќе

свечено отворање – малински фото фестивал 2016

Фестивалот на уметничка фотографија насловен „Малински фото фестивал“, беше отворен во Ноември во Куманово. Ова е прв настан од ваков вид во Куманово, но впрочем и во Македонија. Посетителите и љубителите на арт фотографија имаа можност да проследат пет изложби и 12 проекции во изложбените галерии низ градот, како што се Центарот за култура Трајко Прокопиев, Уметничката […]

Повеќе

свечено отворање малински фото фестивал 2015

6 Јуни 2015 година, Куманово живееше во духот на фотографијата. Втора година по ред, Фото клуб Куманово успешно го реализираше проектот насловен како “ Фото фестивал Малински”. Членовите на клубот, со своите идеии и креативност подеднакво учествуваа во реализација на проектот и со отворени врати ги пречекаа посетителите. Изложени над 300 фотографии од околу 200 […]

Повеќе

свечено отворање – малински фото фестивал 2014

Фестивалот на уметничка фотографија насловен „Малински фото фестивал“, беше отворен во Ноември во Куманово. Ова е прв настан од ваков вид во Куманово, но впрочем и во Македонија. Посетителите и љубителите на арт фотографија имаа можност да проследат пет изложби и 12 проекции во изложбените галерии низ градот, како што се Центарот за култура Трајко Прокопиев, Уметничката […]

Повеќе