logo-mini
Новости
  Category Archives for Меѓуклупски

Круг 2019

Повеќе

круг 2018

Повеќе

жените и фотографијата 2018

Повеќе

круг 2017

Повеќе

жените и фотографијата 2017

Повеќе

круг 2016

Повеќе

свечено отворање – жените и фотографијата 2018

Изложбата на уметничката фотографија “Жените и фотографијата” беше отворена во изложбениот салон на Центарот за култура “Трајко Прокопиев” во Куманово, координирана и организирана од Фото Клуб Куманово. Минатогодишната клупска изложба прерасна во национална изложба. Во клубот се наоѓаат познати автори од Македонија и пошироко, кои за релативно краток временски период можеа да донесат бројни награди […]

Повеќе

меѓуклупска изложба – жените и фотографијата 2018

Во чест на Интернационалниот ден на жената, 8-ми Март, и оваа 2018 година фото клубот Куманово по петто, јубилејно издание, ја организира изложбата на уметнички фотографии „Жените и фотографијата 2018“. Затоа ги охрабруваме сите љубителки на фотографијата и заинтересирани учеснички, без разлика дали се самостојни авторки или членови на фото клуб, да ги прикачат своите фотографии […]

Повеќе

свечено отворање – жените и фотографијата 2017

Фото клуб Куманово, веќе 4-та година по ред се најде во улога на организатор на меѓуклупската изложба на уметничка фотографија насловена како “Жените и фотографијата”. Повикот за учество на изложбата беше упатен до сите фотографски клубови ширум Република Македонија. На повикот се пријавија над 30 фотографки и беа разгледани над 200 фотографии. Раководејќи се со […]

Повеќе

меѓуклупска изложба – круг 2016

Веќе трета година по ред, Фото клуб Куманово, во склоп на Фото фестивал Малински , организира меѓуклупска изложба на уметничка фотографија, насловена како “Круг”. Минатогодишните меѓуклупски натпревари помеѓу ФКК Прилеп и ФКК Битола предизвикаа голем интерес. Па така оваа година, натпреварот ги проби територијалните граници и возрасните бариери помеѓу многу фотографи од светот, кои со […]

Повеќе