logo-mini
Новости
  Category Archives for Меѓународни

свечено отворање – фото приказна 2022

Во просториите на Занаетчискиот дом во Куманово, на 20 октомври 2022 година беше отворена шестата по ред меѓународна изложба на уметничка фотографија “Photo Story 2022” односно “Фото Приказна 2022”, организирана од страна на Фото клуб Куманово. Photo Story 2022 година успеа да добие покровителство од повеќето светски фотографски организации, меѓу кои ПСА и ИААП. Овие покровителства претставуваат вистинско и големо […]

Повеќе

Балкански фото караван – Transfer of cultural values through photography

На 5 август 2022 година во Малатија, Република Турција беше отворена балканска изложба на уметнички фотографии во која учество зедоа фотографите на нашиот клуб. Освен на Фото клуб Куманово изложени беа и фотографии на учесници од Турција, Србија и Албанија. Изложбата беше свечено затворена на 10 август, а планирано е подоцна караванот фотографии да продолжи […]

Повеќе

игра 2019

DBW_Scan KbDia_002 001hdr
Повеќе

игра 2016

Повеќе

фото приказна 2016

Повеќе

свечено отворање – коритон 2017

На 23 декември 2017 година во 12:00 часот во Градскиот музеј на град Кратово, Кратово беше отворена изложбата Коритон 2017 во организација на фото клуб Куманово. Изложбата Коритон 2017 се состоеше од две теми: слободна и Кратово и Кратовчани. Коритон 2017 беше под покровителство на меѓународната фотографска организација IAAP и на Националната фото унија на […]

Повеќе

меѓународна изложба – коритон 2017

Повеќе

свечено отворање – фото приказна 2015

Во НУЦК “Трајко Прокопиев” Куманово, на 15 април беше отворена прва по ред меѓународна изложба на уметничка фотографија “Photo Story 2015” односно “Фото Приказна 2015”, организирана од страна на Фото клуб Куманово. Photo Story 2015 година успеа да добие покровителство од повеќето светски фотографски организации, меѓукои ПСА, ИААП, УПИ и ИСФ. А патронатите, односно покровителствата претставуваат вистинско […]

Повеќе

фото движење 2015

Повеќе

мост 2014

Повеќе