logo-mini
Новости
  Category Archives for Самостојни

Сончевата страна на улицата (луѓето од Смедерево) – изложба на Вања Паниќ

Вања за себе ќе рече: „Живеам во Смедерево и повеќе од 30 години се занимавам со уметничка фотографија. Имам изложено на неколку стотини колективни изложби низ поранешна Југославија. Во последните години, јас не учествував на колективни изложби и изложувам единствено на соло изложби. Досега имам одржано 17 самостојни изложби. Бидејќи културата поради COVID-19, како и […]

Повеќе

божидар барлакоски

Божидар Барлакоски е роден 1984 година во Прилеп. Неговата пасија за фотографијата трае веќе седум години. Тој е член на Фото-кино клубот „Прилеп“. Резултат на досегашната љубов кон фотографијата се повеќе од дваесет и пет меѓународни награди за фотографија, меѓу кои, бронзен медал за фотожурнализам од Toronto Camera Club; PSA сребрен медал за фотографија во […]

Повеќе

жаклина стефановска

Жаклина Стефановска е родена во Куманово 1974 година, каде го завршува основното и средно образование. Дипломира на групата социјална работа и социјална политика на Филозофскиот факултет во Скопје, каде и магистрира во 2012 година. Работи во фамилијарното фото студио во Куманово – „Венцо дигитал“, па од таму поттикот и мотивацијата да заврши курс по уметничка […]

Повеќе

јан вало

Јан Вало е роден во 1964 година, во Кишач, мало село во близина на Нови Сад. По завршувањето на основното училиште, Вало го продолжил своето образование во Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Нови Сад – електротехничка насока. Понатамошното високообразовно школување го прекинал поради материјални (финансиски) потешкотии. Неговата љубов спрема фотографијата датира уште од времето […]

Повеќе

владимир јовановски

Повеќе

марина крстиќ

Марина Крстиќ родена во Куманово 1982 година. По завршувањето на Филозофскиот факултет, отсек класични студии, почнува да работи како наставник во основните локални училишта, во кои предава класична култура во европската цивилизација. Уште од рани детски години е внесена во светот на уметноста, преку посети на бројни културни манифестации и евенти. Така домашното влијание стихијно […]

Повеќе

предраг поповски

Повеќе

зоран ѓорѓевиќ

Роден во Крагуевац, од кој често заминува, но секогаш се враќа. Прв дипомирал во класата на одсек за новинарска фотографија во Југословенски институт за новинартво во Белград. Својата фотографска кариера ја започнува во средина на седумдесетите како соработник за весниците „Омладинске новине“, „Младина“ (Словенија), „Ферал“, „Око“, „Полет“ (Хрватска) и “Погледи“ во која учествувал и како […]

Повеќе

золтан бисак

Роден на 11 јуни 1981 година во Панчево. Завшил средно училиште во областа на електрично инженерство во Панчево и Технички факултет во Зрењанин. Работи како професор по техничко цртање, вештини и описна геометрија во Панчево. Од 2007 е инволвиран во креативна фотографија, но и во фотографијата воопшто. Земал учество на повеќе од 190 заеднички изложби, […]

Повеќе

гарик аванесиан

Повеќе