logo-mini
Новости
  Tag Archives for Фотографии

Промоција на „Животот во Хавана“ од Роберто Брсакоски

Во просториите на Фото клуб Куманово на 30 август (петок) се одржа промоција на новото дело на авторот Роберто Брсакоски, „Животот во Хавана“. Со промоцијата на книгата вооедно беше отворена и изложба на неговите фотографии. Роберто Брсаковски е роден во Скопје, 1970 година. Тој е фотограф, филозоф, патописец кој со својата фотографија ја прикажува својата […]

Повеќе

Отворена изложбата „Жените и фотографијата 2019“

Ако жена го постави прашањето: како е да се биде жена, тогаш да се биде жена фотограф е откривање на одговорите на тоа вечно прашање. Никогаш не било лесно да се дефиниратоа прашање, а уште помалку било лесно, – реално да се биде жена. Можеби да се одговори на тоа е потешко одошто да се […]

Повеќе

Учество во жири-комисија во Мерсин, Р Турција

Од 14 до 16 септември 2018 година фотографот и член на Фото клуб „Куманово“, Сандра Трајковска беше дел од жири-комисијата на изложбата „Корикос“ во Мерсин, Р Турција. Изложбата, организирана од страна на фотографското друштво „Мерсин Олба“, имаше меѓународен карактер и на истата учествуваа повеќе од 100 светски реномирани фотографи. На жири-манифестацијата Сандра се претстави со […]

Повеќе