logo
logo

самостојни

октомври 2023

самостојна изложба на владимир јовановски во крагуевац

На 25 октомври 2023 година во галеријата Ѓуро Јакшиќ во Крагуевац беше отворена самостојна...
октомври 25, 2023
септември 2023

виртуална изложба на фотографии на владимир јовановски

На 21 септември 2023 година во организација на фото клуб Бејшехир беше оддржана виртуелна...
септември 21, 2023
април 2022
април 13, 2022

cамостојна изложба на фотографот коста дупчинов – „носталгија втор дел“

Старите занаети се во фокусот на втората самостојна изложба на фотографот Коста Дупчинов, насловена...
април 11, 2022
март 2022

ретроспективна изложба на душко јовановски

На 08 март 2022 година (вторник) во 11 часот во просторите на Народен Музеј...
март 11, 2022
ноември 2021

изложба на марија јовановска

На 22.10.2021 (петок) во просториите на Занаетчиски дом Куманово, во рамките на настанот Wire...
ноември 12, 2021
мај 2020

сончевата страна на улицата (луѓето од смедерево) – изложба на вања паниќ

Вања за себе ќе рече: „Живеам во Смедерево и повеќе од 30 години се...
мај 13, 2020
октомври 2019

изложба на владимир јовановски во нови сад

Во сабота, 05.10.2019 година, во FIAP изложбениот центар на Фото клубот „Нови Сад“ ќе...
октомври 2, 2019
август 2019

изложба на јан вало во свети николе

Фотографиите на Јан Вало се проткаени со егзистенцијалистичка нишка која со гест статиран во...
август 15, 2019
јули 2019

божидар барлакоски

Божидар Барлакоски е роден 1984 година во Прилеп. Неговата пасија за фотографијата трае веќе...
јули 5, 2019

жаклина стефановска

Жаклина Стефановска е родена во Куманово 1974 година, каде го завршува основното и средно...
јули 4, 2019

јан вало

Јан Вало е роден во 1964 година, во Кишач, мало село во близина на...
јули 4, 2019
септември 2018

марина крстиќ

Марина Крстиќ родена во Куманово 1982 година. По завршувањето на Филозофскиот факултет, отсек класични...
септември 4, 2018

зоран ѓорѓевиќ

Роден во Крагуевац, од кој често заминува, но секогаш се враќа. Прв дипомирал во...
септември 4, 2018

золтан бисак

Роден на 11 јуни 1981 година во Панчево. Завшил средно училиште во областа на...
септември 4, 2018

душко јовановски

Душко Јованoвски 1949, фотограф ентузијаст-перфекционист, во магичниот свет на фотографијата влегува 1967 година со...
септември 4, 2018

димитар чунговски

Димитар Чунговски – Чунга (1979) е еден од најзначајните млади македонски фотографи чие што...
септември 4, 2018

драгослав мирковиќ

Драгослав Мирковиќ е роден во 1946 година во Соко Бања, тогашна Југославија. Завршува средно...
септември 4, 2018

ивона кочив

Ивона Кочов е родена 1975 година во Битола. За фотографијата се заинтересирала уште од...
септември 4, 2018

александар драгишевски

Александар Драгишевски е роден 1992 година во Куманово, Македонија. Завршил Дизајн и мултимедија на...
септември 4, 2018

бурак шенбак

Бурак Шенбак – EFIAP\\b, GPU Hermes, Hon.SSS Роден е во 1965 година, во Истанбул,...
септември 4, 2018
февруари 2015

самостојна изложба – гарик аванесиан

Во  Локалната установа Градски музеј од Крива Паланка годинава беше отворена изложбата на фотографии на...
февруари 16, 2015
јануари 2014

самостојна изложба – владимир јовановски

Над четириесеттина уметнички фотографии беа претставени на изложбата на Владимир Јовановски, што од 24...
јануари 25, 2014